Bekijk

woning Schiedam

Project

Ontwerp

Datum

april 2020

Oppervlakte

97

m2

Opdrachtgever

Particulier

Fotograaf

Filippo Rossi

Een jong stel heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor hun nieuw aangekochte, nog te verbouwen woning in Schiedam.

De woning dateert uit 1930 en is in de jaren ’70 al eens verbouwd geweest. Zo zijn er op de begane grond een uitbouw voor de keuken aan de woning, welke vrij weinig verbinding heeft met de rest van de woning, een vrij complexe hal en meerdere verlaagde plafonds.
Hierdoor was het voor de nieuwe bewoners lastig inschatten wat origineel is, wat kan behouden en wat nog mogelijk is binnen de ruimtes.

Aan de hand van kadastertekeningen zijn we vanuit de basis de mogelijkheden van de woning gaan onderzoeken.
Daarnaast hebben we de wensen van de opdrachtgevers –grote keuken, grote glaspartijen, open ruimtes- zoveel mogelijk getracht te verwerken binnen een drietal verbouwingsopties.

In het gekozen ontwerp wordt de hal verkleind en rechtlijniger. Twee nieuwe entreedeuren liggen in één lijn en geven een zichtlijn van de voor- naar de achterkant van de woning.
In de langste wand van de hal zit enerzijds een ruime garderobe en anderzijds de kastenwand van de keuken verwerkt.

De keuken is in het hart van de woning geplaatst.Één groot natuurstenen kook- en bareiland domineert de ruimte en accentueert de lengte van de woning.

De achterwand van de garage hebben we in dit ontwerp 1,5 meter terug gelegd, waardoor de uitbouw meer in contact komt te staan met de rest van de woning.
De schuur welke destijds aan de achterzijde van de uitbouw is aangebouwd, wordt verplaatst naar het einde van de tuin, waardoor de mogelijkheid is ontstaan om een volledig glazen hoek te creëren in de woonkamer, voorheen keuken.
De woonkamer staat zo maximaal in contact met de diepe, groene achtertuin.

In de voorkamer, voorheen de woonkamer, is een royale eethoek geplaatst.content

Meer projecten