Bekijk

woning Kralingen

Project

Ontwerp

Datum

juni 2016

Oppervlakte

85

m2

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

Voor een jong gezin hebben we een interieurontwerp gemaakt voor de begane grond van hun woning in Kralingen te Rotterdam. De jaren ’20 woning bevat veel authentieke details, die we graag wilden benadrukken in het ontwerp.    

De woning heeft hoge plafonds en veel natuurlijke lichtinval. Dit maakt het mogelijk om donkerdere kleurvlakken en meubelstukken toe te passen. Eveneens sluit dit goed aan bij de beoogde stijl, welke als modern chique omschreven kan worden.
Rijke materialen, zoals marmer, velours, hout en messing, zorgen voor deze chique uitstraling zonder al te klassiek over te komen.

In de entreehal hebben we de voordeur antraciet grijs laten schilderen. Zo vond deze nog beter aansluiting bij de grijze accenten van het reeds aanwezige marmer en werd de kleine ruimte een uitgesproken geheel. In de gang is een maatmeubel kast in mat zwart onder de trap gerealiseerd, welke voldoende ruimte biedt voor schoenen, tassen, fietsjes en ander groter kinderspeelgoed.

In de voorkamer hebben we een maatwerk meubel rondom de radiatoren ontworpen. Hierin is een zitje voor de kinderen voorzien. De wanden kregen verschillende grijs-groene tinten, waardoor het wit geschilderde houtwerk wordt geaccentueerd en de ruimte warmer en uitgesprokener aanvoelt.

In de achterkamer hebben we in één van de en suite kasten een kinderbureautje ontworpen. In deze achterkamer hebben we ook twee hoge, half open zwarte kasten voorzien, welke de hoogte van de ruimte benadrukken. De eetkamertafel met zes zwarte stoelen, met daarboven een minimalistische messing kroonluchter, domineren de ruimte. Stijlvolle decoratie en accessoires geven ook deze ruimte de beoogde chique, maar toch warme uitstraling.

We hebben voor dit project een interieur-, schilder- en verlichtingsplan en uitgewerkt meubelvoorstel met maatwerk meubeltekeningen gemaakt.

Meer projecten