Bekijk

woning Kralingen Oost

Project

Ontwerp & uitvoering

Datum

mei 2023

Oppervlakte

84

m2

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

Filippo Rossi

Voor deze Architectonische jaren ’60 woning werden we gevraagd mee te denken over een upgrade van de woonruimtes en garderobe.  Zo was de bestaande keuken enigszins gedateerd en in zowel de keuken als hal ontbrak praktische bergruimte. Ook de verlichting mocht in de verbeteringen worden meegenomen.  

Het blok waar de keuken zich in bevindt, hebben we omkleed met houten panelen.  Dit als warme tegenhanger met de reeds in de woning aanwezige robuuste betonvloer.
Het accentueren van dit ‘blok’ deed eer aan de originele principes van dit gebouw, waar ook de constructieve wand als één doorlopend element in een donkere accentkleur is geschilderd.  

De bestaande hoogglans witte keuken kreeg een nieuwe look door middel van nieuwe fronten, een nieuwe kookplaat met down draft afzuiging, wandplanken met verlichting en wandtegels. Rondom het raam is een grote maatwerk bergkastgemaakt welke doorloopt in een koffiecorner. In de lades hieronder werden afvalbakken verwerkt.
Het werkblad, de fronten, wandtegels en -planken van de koffiecorner kregen exact hetzelfde materiaal en dikte als de bestaande keuken. Zo ontstond er eenheid in de keuken en was er vrijwel niet meer te zien wat bestaand en wat nieuw was toegevoegd.

In de woonkamer is op de houten wand één architectonische lamp geplaatst. Verder is er lange L-vormige railverlichting geplaatst welke de woonkamer, loopzone en eetkamer verbindt en tegelijk accenten zoals kunst kunnen uitlichten. Voor betere werkverlichting is in de keuken eenzelfde soort rail geplaatst.

In de hal bevond zich een grote bergkast en tegenover het toilet een volle kapstok. Door de bergkast bij de hal te betrekken en hiervoor een kleinere & praktischere bergkast plus garderobe terug te plaatsen, ontstond er een veel ruimtelijker beeld en efficiënter gebruik van de ruimte.
De meterkast kreeg een nieuwe ombouw en er werd ook daar voorzien in extra bergruimte.

Meer projecten