Bekijk

slaapkamer Saint-Prex Zwitserland

Project

Ontwerp & uitvoering

Datum

augustus 2022

Oppervlakte

37

m2

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

Het ontwerpvraagstuk in dit project was het creëren van een warme maar ingetogen, tv- slaapkamer, met uitzicht op het meer van Genève. De uitdaging hier was dat de kijkhoek voor de tv zowel uit bed als vanuit de zithoek optimaal moet zijn, rekening houdend met de wens dat de tv overdag niet te prominent aanwezig is.

Om het zicht op het meer optimaal te benutten is bed geplaatst aan de tegenoverliggende wand. Deze muur is met een half hoge lambrisering en open vakkenkast verlengd zodat er een volwaardig hoofdeind ontstaat. De warme terracotta tint sluit aan bij het bestaande hout van de binnendeuren en vloer.

De tv is volledig geïntegreerd in het wandmeubel met o.a. boeken en persoonlijke items.
Door het toepassen van een taats scharnier in de kastdeur is het mogelijk om de tv in drie opstellingen te positioneren.

In geopende positie kan er tv gekeken worden vanaf de bank, wanneer de deur open draait staat de tv haaks op het bed. Wanneer de deur gesloten wordt is de tv volledig uit het zicht.

Er is gekozen om gebruik te maken van verschillende texturen in zowel behang, gordijnen als meubels. Dit om de vrij grote ruimte toch een warm karakter te kunnen geven. Daarnaast zorgt de mix van toegepaste verlichtingsarmaturen de hele dag door voor een mooie balans tussen functioneel en esthetisch.

Meer projecten