Bekijk

kantoor Manhave Vastgoed

Project

Ontwerp & uitvoering

Datum

mei 2020

Oppervlakte

155

m2

Opdrachtgever

Manhave Vastgoed

Fotograaf

Melanie Samat

In 2017 hebben we een appartement verbouwd tot volwaardige kantoorruimte van 215m2 voor Manhave Vastgoed.

Door personeelsuitbreiding ontstond de vraag naar extra kantoorruimte.
We zijn gevraagd te onderzoeken hoe het naastgelegen appartement zo optimaal mogelijk bij het huidige kantoor betrokken kon worden en om de uitvoering hiervan tot de laatste details te begeleiden.

Daarnaast kwam door verbouwing van de ondergelegen verdieping de lift binnen het kantoor te vervallen. Ook deze vrij gekomen zone hebben we meegenomen in de ontwerppuzzel.

De doorgang naar het naastgelegen kantoor lag vrij ongunstig; door de vergaderzaal. De vergaderzaal hebben we mede om deze rede verplaatst naar de vrij gekomen liftzone nabij het secretariaat.

De nieuwe vergaderruimte is voorzien van een akoestische glaswand, elektrische gordijnen, accentverlichting en een maatwerk tv-meubel met in het onderdeel een wijnkoelkast en bergruimte.  

In de voormalige vergaderzaal is een informele overlegzone/flexwerkplek gecreëerd, waar de directie via een tussendeur gemakkelijk even kan plaatsnemen.
De achterwand is voorzien van een fotocollage met archiefbeelden van het familiebedrijf, welke bijdraagt aan de informele sfeer binnen deze zone.

In het bijgenomen appartement is in de slaapkamer de gang en een aparte werkkamer voor de office manager voorzien, wederom met een akoestische glazen wand.
De achtergelegen woonkamer, is nu een grote werkzone met een viertal werkplekken en in het midden een overlegblok met bergruimte.

De voorste werkplekken zijn onttrokken aan de loopzone door plaatsing van verticale houten latten. Deze latten komen terug in het plafond van de gang. Hierin zijn ook lijnverlichting en technische installaties verwerkt.

Alle ruimtes zijn voorzien van beplanting, accentverlichting, wanddecoratie en andere passende aankleding om het gehele kantoor een huiselijke maar vooral prettige werksfeer te geven.

Meer projecten