Bekijk

woning Rijnsburg

Project

Ontwerp

Datum

december 2021

Oppervlakte

137

m2

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

Filippo Rossi

Via de meubelmaker zijn wij in contact gebracht met de bewoners van deze woning in Rijnsburg. Ze wilden graag een nieuwe maatwerk keuken, maar zagen hiernaast ook graag de rest van de woonetage, inclusief verlichting en meubilair, meegenomen in het ontwerp.

De woonruimte was vrij laag en donker. Daarnaast was de zithoek van het gezin van 5, beperkt.
We ontwierpen een compleet nieuwe indeling waarbij de woonkamer met de eetkamer is omgedraaid en de keuken is vergroot.

De woonkamer is voorzien van een maatwerk haard-tv meubel, een grote lounge bank vrij in de ruimte, nieuwe raamdecoratie en een groot, licht vloerkleed.

De eetkamer heeft een maatwerk servieskast, welke aansluit bij de stijl van de keuken. Tevens is de extra grote ovalen tafel speciaal voor de bewoners gemaakt.

Door het gebruik van grote accenten, zoals het structuurbehang achter de eettafel, de grote hanglamp en het XL vloerkleed oogt de ruimte groots en luxueus.

Om extra daglicht te creëren is het raam in de keuken tot aan de grond doorgetrokken. Bovenkasten zijn vervangen voor een extra hoge kast en een lange wandplank met lijnverlichting. De hoge kastenwand werden uitgevoerd in een warme grijstint en zijn ingebouwd in een nis.
Het lage deel van de keuken is dieper de woonkamer in gelegd en voorzien van warme eiken houten fronten.
De keuken oogt open en licht maar tegelijk blijft de klassiekere stijl van de bewoners gewaarborgd.

Daarnaast kreeg de gang een nieuw -geheel maatwerk- interieur.
Losse schoenenrekjes en –kasten zijn vervangen voor een maatwerk dressoir welke doorloopt als zijnde vensterbank van het zijraam.
In plaats van de losse kapstok is er een ondiepe garderobe met zitje geplaatst, welke gelijk ligt met de leidingschacht.

Meer projecten