Bekijk

woning Prinsenland Rotterdam

Project

Ontwerp & uitvoering

Datum

februari 2022

Oppervlakte

164

m2

Opdrachtgever

particulier

Fotograaf

De bewoners van een twee-onder-één-kapper hadden de wens de woning direct na ontvangst van de sleutel te verbouwen .  

De woning moest zo ingedeeld worden, dat de ouders van één van de opdrachtgevers langere tijd konden verblijven en de woning gereed was voor toekomstige gezinsuitbreiding.

Beganegrond

Het creëren van een gastenverblijf op de begane grond was uitgangspunt. Eveneens voldeed de bestaande keuken niet aan de wensen van de opdrachtgevers.  

We hebben in dit ontwerp de garage verkleind tot berging waardoor de nieuwe keuken in de eetkamer kon worden gepositioneerd. Hierdoor ontstond er een logische samenvoeging van eetkamer en keuken.

De toegang tot de berging is verlegd van de gang naar de keuken, waardoor in de nis van de voormalige doorgang een garderobe kon worden gecreëerd.  

Aan de voorzijde van de woning –voorheen de keuken- is een compacte badkamer gecreëerd door een klein deel van de gang bij de ruimte te voegen. Tevens zijn er akoestische glazen deuren tussen de voorkamer en de woonkamer geplaatst. Hierdoor kan de voorkamer zowel als logeerkamer als tv-/speelkamer worden gebruikt en blijft de diepte van de ruimte en de daglichtinval behouden.

Eerste etage
De voormalige en suite badkamer was de enige ruimte zonder daglicht. Deze ruimte werd in dit ontwerp omgebouwd tot inloop garderobe met washok. De naastgelegen hoofdslaapkamer is opgesplitst in master bedroom en babykamer.

Op het dak van de berging/keuken is een opbouw gerealiseerd. In deze opbouw is een muziek-/hobbykamer met balkon en de nieuwe, ruimere badkamer met veel natuurlijk daglicht gerealiseerd.

Meer projecten