Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7

woning Ridderkerk

Project: ontwerp
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: oktober 2021
Oppervlakte: 102 m²
Fotografie: Filippo Rossi

De wens van een gepensioneerd echtpaar was om de begane grond van hun vrijstaande woning volledig te moderniseren.
Hierbij gaf de houten skeletstructuur van de woning de vrijheid om zowel de binnenmuren als de raampartijen aan te passen en anders te dimensioneren.
Doel was om een heldere, ruime indeling neer te zetten zodat de uitgesproken inrichting volledig tot zijn recht zou komen.

Door het weghalen van de bijkeuken en het verplaatsen van de doorgang naar de garage is er een lange wand gecreëerd waar de keuken met kookeiland voor gepositioneerd kon worden.
Het verlaagde raam in het verlengde van het kookeiland biedt vrij uitzicht op de tuin en zorgt voor meer daglicht toetreding.

De raam partijen aan de achterzijde bij de woonkamer zijn vergroot en voorzien van ranke stalen kozijnen waardoor de relatie met buiten optimaal wordt benut.

De uitgesproken hoekbank geeft een sculpturale benadering aan de ruimte.

De plint loze houten vloer loopt vloeiend door in de tegelvloer van de keuken en de zones eetkamer-woonkamer-keuken worden verbonden door het groen-blauw geschilderde hal volume.