Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

woning Bankastraat Amsterdam

Project: ontwerp
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: april 2020
Oppervlakte: 81 m²

Een jong stel uit Amsterdam heeft ons benaderd om mee te denken over de verbouwingsopties binnen hun recent aangekochte, twee etage tellende stadsappartement in de levendige Indische Buurt.

Unieke aan dit appartement is dat de twee etages met elkaar verbonden zijn door een grote vide, met een glaspartij over beiden verdiepingshoogtes.
Beperking van de ruimte is de ligging aan een vrij donkere galerij aan de voorzijde.

Wensen van de opdrachtgevers waren een grote ‘leef keuken’, gebruik van organische vormen en een lichte, bohemien sfeer.

In een drietal ontwerpen hebben wij de verschillende verbouwingsopties in kaart gebracht.
De gekozen variant heeft aan de galerij zijde een grote, open keuken met werk-bareiland. De opening naar de hal is vergroot, welke is af te sluiten met een grote glazen schuifdeur.

De woonkamer is in de vide gesitueerd. De hoogte in deze zone wordt extra benadrukt door de toepassing van houten latten tot aan het plafond van de bovengelegen etage.
De latten geven een speelse doorkijk naar en toetreding van daglicht aan het trappenhuis.
De foto/kunst collage achter de bank volgt deze verticale beweging.

Een natuurlijke boomstamtafel staat in het midden van de ruimte en is een echte eyecatcher.

De open ruimte op de bovenste etage, welke naast de vide gelegen is, wordt in dit ontwerp een volwaardige thuiswerkplek en tweede zitkamer.
De werkplekken zijn ín de balustrade en deels overhangend in de vide geplaatst.
Deze maatwerk oplossing heeft een architectonische uitstraling en de werkplekken hebben zo een mooi zicht in de vide en naar buiten. Dit in combinatie met de simpele ingreep van het omdraaien van de toegangsdeur, zorgen dat er een maximale ruimte overblijft voor een rustige, lichte lees-/zitkamer.Momenteel zijn de opdrachtgevers samen met verschillende partijen de woning naar dit ontwerp aan het verbouwen.

Wordt vervolgd!