Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

Kantoor Wapendal

Project: interieurontwerp
Opdrachtgever: Bouwkundig Adviesburo Wapendal
Oplevering: september 2016
Oppervlakte: 17 m²
Fotografie: Francine Boer Fotografie

Voor Bouwkundig Adviesburo Wapendal tekende Martijne Interieur een nieuw inrichtingsvoorstel voor de werkruimte. Daarnaast hebben we ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het bureau de bestaande huisstijl bijgewerkt en up to date gebracht.

Het adviesburo is gehuisvest in een jaren dertig pand. Karakteristieke bouwelementen uit die tijd zijn op een eigentijdse manier teruggebracht in de kantoorruimte. Zo is die voorzien van een nieuwe hoog-kant parketvloer. Deze moderne variant op de klassieke parketvloer geeft de ruimte een warme basis. Twee muren zijn in een donkerblauw geschilderd, de overige muren hebben een lichte grijstint. De keuze voor het donkerblauw is geïnspireerd op oude blauwdruk bouwtekeningen. De muren zijn aan de bovenzijde voorzien van een witte accentplint. Dit om de muurvlakken te breken en meer allure te geven aan de hoge ruimte.

Het vrijstaande bureau is de blikvanger in de ruimte. In de sokkel is alle apparatuur en bedrading weggewerkt. De sokkel loopt door tot aan het werkblad; in het bovenste deel is bergruimte opgenomen die door een viertal deksels bereikbaar is.
Het werkblad is ontdubbeld. Hierdoor ontstaat, naast zijn constructieve functie, voldoende opbergmogelijkheid voor papieren. Aan de kopse zijde is een overlegplek gecreëerd.
Voor de printer en telefoon is tevens een bijpassend meubel ontworpen.

Door te kiezen voor maatwerkoplossingen konden alle wensen en eisen worden geïntegreerd in de twee meubels.