Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Appartement Timmerhuis

Project: interieurontwerp
Opdrachtgever:    particulier
Oplevering: april 2016
Oppervlakte: 110 m²

Voor een appartement in het Timmerhuis in Rotterdam centrum zijn we gevraagd een interieurontwerp te maken. De opdrachtgevers gaven aan vast te lopen bij het indelen van hun woning. In een eerder stadium zijn een aantal belangrijke keuzes voor de inrichting al gemaakt, zoals die voor de plaats van de verlichting en diverse andere aansluitingen.

Het uitzicht van het met glas omgeven appartement, in hartje centrum, is een lust voor het oog. Het hoofdaccent lag bij dit project dan ook niet bij het interieurontwerp zelf, maar op de transparantie en de context van de woning.

Dit is terug te vinden in het ingetogen, natuurlijke kleurenschema. Zo heeft de gietvloer eenzelfde licht grijze tint als de kozijnen. Martijne Interieur verzorgde bij dit project een inzichtgevend voorontwerp voor maatwerkmeubels & advies met betrekking tot kleurgebruik, meubilair en raambekleding.
We hebben een zithoek voorgesteld die twee oriëntaties heeft: één gericht op de stad en één gericht op het maatwerk tv-boekenkastmeubel. Door de keuze voor luchtige, lage en organisch gevormde meubels die vrij staan, blijft de open ruimte behouden.