Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8

Huiskamer van de Stad
Spijkenisse

Project: ontwerp & visuele presentatie
Oplevering: juni 2018
Oppervlakte: 313 m²

In het stadscentrum van Spijkenisse ontbrak het aan een fysieke plek waar winkeliers en bezoekers zich thuis voelen, die ambities oproept en die het “nieuwe winkelen” concreet maakt: een Huiskamer van de Stad.
Een plek voor gezelligheid, ontmoeting, informatie, uitwisseling, inspiraties en workshops. Wij zijn gevraagd deze huiskamer visueel inzichtelijk te maken in een potentieel pand in het centrum van Spijkenisse.

Doel
De huiskamer dient als ‘clubhuis’ ruimte te bieden aan startups, stagiairs, creatievelingen en innovators, met als doel het lokaal ondernemerschap te stimuleren.
Onder het genot van een kop koffie of makkelijke lunch kan hier rustig gewerkt, overlegd of gestudeerd worden.
In de huiskamer is ook een team van de Rabobank aanwezig. Bestaande en startende ondernemers kunnen daar terecht voor wat betreft financiering en overige bankzaken.
De ‘Huiskamer van de Stad’ biedt daarnaast ook ruimte voor onderwijs, overleg en flexwerken.

De huiskamer is The Place to Meet voor de ondernemers uit het stadscentrum.

Eveneens is er in de huiskamer informatie in te winnen over de laatste (bouw)ontwikkelingen in de stad.

Ontwerp
Van oudsher is de ontmoetingsplaats voor inwoners van een dorp of stad het stadsplein.
In dit ontwerp willen we het gevoel van een stadsplein genuanceerd terug brengen in de Stadshuiskamer.

Zo is er in het ontwerp veel gebruik gemaakt van grijstinten, natuurlijk groen en organische vormen. Dit wordt afgewisseld met hout, camel kleurig leer en donker blauwe stof.

De accentkleur in de ruimte is koraal rood; de huisstijlkleur van de gemeente. Dit is tevens de kleur van de ‘hartlijn’ welke als een gids van de metro, via het park en het winkelhart, naar de Huiskamer van de Stad loopt. Deze eindigt op de ‘Wall of Suggestions’ waar de inwoners initiatieven, events, brainstormsessies, bouwplannen en andere informatie aantreffen / kunnen ophangen.