Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Dubbele bovenwoning Rotterdam

Project: ontwerp
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: november 2019
Oppervlakte: 105 m²

Bij dit project hebben we een ontwerp gemaakt voor een dubbele bovenwoning in Rotterdam Noord. Het doel was om de verbouwingsmogelijkheden in kaart te brengen, waarin zoveel mogelijk wensen van de opdrachtgevers verwerkt waren.

Zo waren de voornaamste wensen voor de woonetage een grote open keuken, een af te sluiten voorkamer, een lichte, ruime woonkamer en voldoende opbergruimte voor o.a. garderobe en racefietsen.

De slaapetage was erg compact en de badkamer en toilet hadden een ongunstige positie. Voor deze etage hebben we de meest optimale indeling onderzocht, waarbij ook de wens van een dakterras is meegenomen.

Woonetage
In dit ontwerp hebben we de keuken aan twee zijden vergroot.
Ten eerste kan door het uitbreken van de keukenmuur naar de eetkamer het werkeiland verder de eetkamer in gepositioneerd.
Ten tweede kan door het verplaatsen van de toiletdeur een deel van de gang bij de keuken worden gevoegd. Door deze wijziging is tevens een garderobe nis in de gang gecreëerd.

De voorkamer krijgt een doorgang vanuit de gang, zodat deze als volwaardige kamer kan worden ingezet en de racefietsen in deze ruimte kunnen worden geplaatst.

Door de doorgang van de woonkamer naar zowel de voorkamer als de gang te voorzien van brede glazen deuren, blijven de ruimtes licht en treedt er natuurlijk daglicht tot de gang toe.

Slaapetage
Op de slaapetage is de muur tussen de twee slaapkamers vervangen voor een dubbele maatwerk kastenwand, welke bergruimte voor beiden kamers biedt.

De nieuwe trap naar het dakterras trap is een volwaardige trap welke geen extra ruimte in beslag neemt, omdat deze boven de bestaande trap is gepositioneerd. De constructie van geperforeerde staalplaat zorgt voor maximale daglicht toetreding tot de overloop.

Het washok is vervangen voor een open wasmeubel. Hierdoor oogt de overloop een stuk ruimer en kunnen zowel de gebruikers van het dakterras als de kleine slaapkamer gebruik maken van dit multifunctionele meubel.Momenteel zijn de opdrachtgevers in gesprek met verschillende partijen voor de uitvoering van het ontwerp.

Wordt vervolgd!