Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

Dakterras & trappenhuis
Sint Laurenshuis

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever: Manhave Vastgoed
Oplevering: augustus 2018
Oppervlakte: 220 m² dakvlak, 25 m² entreehal
Fotografie: Peter Brugmans

Voor een bedrijfsverzamelgebouw in Rotterdam hebben we een kleuradvies, verlichtingsadvies en aankledingsvoorstel gedaan.
Dit betrof de entreehal, het trappenhuis, de lift en het werk-dakterras. Tevens hebben we een ontwerp gemaakt voor de signing binnen het gebouw (zie dit project onder ‘design’).

Het gebouw is gelegen in het hart van het bruisende Laurenskwartier en is gebouwd in de wederopbouw periode van Rotterdam centrum.

De entreehal heeft meer ‘body’ gekregen door het zwarte plafond, welke aansluit bij de zwarte entree pui. Deze wordt aangelicht door een stijlvol armatuur van flink formaat, gecombineerd met lijnverlichting en zwarte richtbare spots.

De metalen liftdeuren en omkadering kregen een cobalt blauwe kleur. Extra toevoeging zijn de half-transparante cobalt blauwe cijfers op de liftdeuren.
Deze kleur is ook terug gebracht in de stalen reling welke door het gehele trappenhuis loopt.

In het trappenhuis is verder gekozen voor een lichtblauwe kleur op de trapboom. Dit om de licht blauwe kleur van de jaren ’60 buitengevel naar binnen te brengen en het bouwkundige trapelement te benadrukken. De wanden kregen een fris witte kleur welke de ruimte licht houdt.

Op het werk-dakterras, waarvan de verrijdbare constructie is ontworpen door TomDavid Architecten, is wind- en waterbestendig meubilair in verschillende groentinten geplaatst.

Aan de dakrand zijn verschillende pallet-plantenbakken met wind- en winterbestendige planten geplaatst. Hierdoor is het vrij onbeschutte dakterras altijd voorzien van een in hoogte variërend, groene aankleding.

De palletbakken zijn voorzien van een specifiek aangelegd irrigatiesysteem waardoor de duurzaamheid van het ontwerp is gewaarborgd.