Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8

Showroom Novus Auto

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever: Novus Auto
Oplevering: september 2020
Oppervlakte: 346 m²
Fotografie: Melanie Samat

Voor een autoshowroom in Naarden zijn we gevraagd te kijken naar de indeling, aankleding en verlichting van zowel de buitengevel als de showroom zelf.

Showroom
De voormalige zithoek heeft nu de functie van ontvangstbalie gekregen.
Waar voorheen een verkoopmedewerker van achter zijn desk moest lopen op een potentiële koper te woord te staan, is het nu direct duidelijk waar het eerste aanspreekpunt zich bevindt.

De werkplekken achterin het grotere deel, stonden voorheen vrij los is de ruimte. Deze plekken hebben we een visuele verbinding gegeven door de wanden er omheen een houten bekleding te geven en de vloer te voorzien van een donker tapijt.
De zone is nu een gedefinieerde ‘back-office’.
De houten wandbekleding zorgt er eveneens voor dat snoeren & aansluitingen uit het zicht worden onttrokken.

De financieel medewerker heeft een werkplek met voldoende opbergmogelijkheden en een iets verhoogde afscheiding gekregen, waardoor papierwerk uit het zich en opgeruimd kan blijven.

In de ontvangsthoek is een nieuwe bar passend bij de andere maatmeubels – met betonlook en licht hout - geplaatst.

De maatmeubels zijn voorzien van moderne maar verfijnde verlichtingsarmaturen, om de aandacht niet weg te trekken van de daadwerkelijke pronkstukken; de auto’s.

Buitenzijde
De nieuwe wasbox is voorzien van professionele werkverlichting welke in de avonduren ook als showcase ruimte met accentverlichting kan worden ingezet.

De plint van de showroom kreeg een strakkere, witte omlijsting met de bedrijfsnaam in neon verlichting.

In een volgende fase zal de overige verlichting in de showroom worden vervangen voor passende spot-, accent- en algemene verlichting om de auto’s nog beter tot hun recht te laten komen.