Logo Martijne

Martijne Interieur

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6

Woning Rhoon

Project: ontwerp & uitvoering
Opdrachtgever:    particulier
Oplevering: ontwerp november 2018, uitvoering juli 2019
Oppervlakte: 46 m²

Bij dit project hebben we een interieurplan gemaakt voor de woonkamer, keuken en hal van een nieuw te realiseren woning.

Omdat de woning nog in aanbouw was, konden de toekomstige bewoners lastig visualiseren hoe groot de ruimtes zijn en hoe deze optimaal in te zetten.

In deze woning komt de keuken in het midden van de ruimte, gelegen tussen de eetkamer en de woonkamer.

We hebben een houten functieblok toegepast op de wand tegenover de relatief kleine keuken. Deze omvat hoge keukenkasten, een extra werkbladdeel en een boekenkastdeel welke verder doorsteekt in de woonkamer.

Een houten schuifdeur maakt het werkbladdeel óf de boekenkast afsluitbaar. Bij een gesloten keuken kan men dus -gezien vanuit de woonkamer- het accent op de half open boekenkast leggen en de keuken uit het zicht onttrekken.

Achter de eethoek, naast het functieblok, komt een kleurrijke botanische print. Deze eindigt naar boven toe wit waardoor een subtielere scheiding tussen print en de wand hierboven ontstaat.

Een elementenbank vult de woonkamer. Door het lage karakter van sommige bank-delen, zijn deze niet storend voor de tuindeuren.
De opstelling van de bank kan flexibel worden aangepast.

Op de achterwand van de woonkamer is gekozen voor een kozijnhoge antraciet grijze lambrisering. Deze relatief eenvoudige ingreep heeft een groots effect; het geeft direct een stijlvolle & warme invulling in de ruimte.

In de gang komt een maatwerk garderobe meubel om de wand met de voordeur heen. Het compacte meubel omvat zowel hangruimte voor de jassen, schoenenkast, planchet met spiegel als extra leg-/bergruimte.